Η δημοπράτηση του έργου κατασκευής (ενδεχομένως και χρήσης) μαρίνας μεσαίου μεγέθους στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στην πλευρά που «κοιτάζει» προς την πλατεία Αριστοτέλους αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο του 2011.

Η μαρίνα θα μπορεί να είναι παραδοτέα μέχρι το τέλος του ίδιου έτους, αν δεν υπάρξουν προσφυγές, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος, Στέλιος Αγγελούδης, με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανάπτυξης ΟΛΘ.

Ο κ.Αγγελούδης ανακοίνωσε ακόμη την επέκταση της ελεύθερης ζώνης του λιμανιού κατά 75 στρέμματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του χύδην φορτίου και των πρώτων υλών.

Επιβεβαίωσε δε, ότι μεταξύ 15 και 25 Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της ΟΛΘ Α.Ε. για την πρόσληψη συμβούλου.

Ο επικρατέστερος «μνηστήρας» θα αναλάβει την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και επιχειρησιακού σχεδίου για το λιμάνι, αλλά και την ετοιμασία του επενδυτικού πλάνου για το σχεδιαζόμενο κέντρο logistics.

Εν αναμονή των εξελίξεων, ο κ.Αγγελούδης γνωστοποίησε ακόμη ότι η διακίνηση χύδην φορτίου μέσω ΟΛΘ έχει αυξηθεί κατά 40%, ενώ το 2010 αναμένεται να «κλείσε» με αύξηση των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων κατά 6%-10%.