Πεντάλ για περίπου 17 ώρες θα κάνουν έξι ερασιτέχνες αθλητές με στόχο να διανύσουν περίπου 300 χιλιόμετρα με ποδήλατο και να βοηθήσουν για να γίνει πιο λαμπερό το φως από το «Φάρο του Κόσμου» για τα τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου, στη Θεσσαλονίκη. Ο «Φάρος του Κόσμου» είναι ένα ίδρυμα που με πρωτεργάτη τον πατέρα Αθηναγόρα και μια ομάδα εθελοντών, στέκεται αρωγός στα παιδιά Ρομά της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αθλητές θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 10 το βράδυ και θα διανύσουν με τα ποδήλατά τους την απόσταση μέχρι τη θέση «Γκορτσιά», πάνω από το Λιτόχωρο, από όπου θα συνεχίσουν με ορειβασία περίπου 7 ωρών για να φτάσουν στον Μύτικα. Στόχος είναι να ολοκληρώσουν τη διαδρομή σε 24 ώρες.

«Η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού», σημείωσε ο Νίκος Πλουμής, αθλητής και συντονιστής του «KonitsaOlympus24».

Είναι η δεύτερη χρονιά που η ομάδα «KonitsaOlympus24» προχωράει στο εν λόγω εγχείρημα για φιλανθρωπικό σκοπό.
Οι ποδηλάτες σχεδιάζουν, ξεκινώντας από την Κόνιτσα, να περάσουν με τα ποδήλατά τους από: Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα, Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός, Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ.Κάκκαλος μέχρι την κορυφή «Μύτικας» στα 2.918μ. (ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).

Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του «KonitsaOlympus24» θα συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο.
«Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 3.000-4.000 ευρώ ώστε να αγοράσουμε ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στο «Φάρο του Κόσμου», ανέφερε ο κ.Πλουμής και πρόσθεσε: «Ενα μέρος από το ποσό θα συγκεντρωθεί από τις εισφορές των χορηγών μας, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι στηριζόμαστε στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών μας».