Τη συγκρότηση γραφείου υποστήριξης επενδυτών στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του ιδίου, ανακοίνωσε ο αρμόδιος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια εκδήλωσης για το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης- τουρισμού- χονδρεμπορίου- υπηρεσιών», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και το ΚΕΠΑ -ΑΝΕΜ.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα αναπτυξιακά εργαλεία, με στόχο την ανάσχεση της ύφεσης, την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά και την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία στους νέους φτάνει το 55% στην Κεντρική Μακεδονία.

«Σκοπός μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια πρότυπο ως προς τη φιλικότητα προς τον επιχειρηματία με στόχο την προσέλκυση, στην περιοχή, εγχώριων και ξένων επενδύσεων» είπε.

Το προαναφερθέν πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπόσχεται «ζεστό» χρήμα για περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος υπογράμμισε ότι «καθημερινά βλέπουμε τις επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν και συνεπώς ο χρόνος για την απορρόφηση των κονδυλίων αυτών είναι καθοριστικής σημασίας, ενώ τα σενάρια εκτόξευσης της ανεργίας που ακούγονται είναι τρομακτικά».

Η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 25 Απριλίου.