Σε συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο, καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ξεκινήσουν περιοδεία σε ολόκληρο το νομό. Σύμφωνα με το prismanews.gr, το κλιμάκιο θα καταφτάσει στην περιοχή αύριο το μεσημέρι με επικεφαλής έναν υποψήφιο του κόμματος και 20 πολιτικούς, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Το 20μελές κλιμάκιο αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή της Μεσαράς και πιο συγκεκριμένα τις Μοίρες και το Ζαρό ενώ την Κυριακή αναμένεται να ρίξει το βάρος της επίσκεψης του στους Κουνάβους που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας, καθώς εκεί δέχτηκαν άγρια επίθεση δύο Έλληνες νεαροί από μεθυσμένους Βούλγαρους.

Ένα μεγάλο κομμάτι της επίσκεψης του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής θα είναι και αυτό των Μαλίων, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει και το μεγαλύτερο πυρήνα της σε επίπεδο νομού.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ήδη ενήμερη για την επίσκεψη του κλιμακίου από την Αθήνα και γνωρίζει σε γενικές γραμμές και το σχετικό πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί διακριτικά την ομαλή εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου, που είναι και το ζητούμενο για το σώμα αυτή την εποχή.

Όπως διευκρινίζουν μάλιστα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, το θέμα είναι να επικρατεί ηρεμία και να μην υπάρχουν εντάσεις.

«Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, εμείς δε θέλουμε συμπλοκές και φασαρίες. Θέλουμε ηρεμία και τάξη στην προεκλογική περίοδο…», επισημαίνουν διαρκώς ενώ τώρα ετοιμάζονται και για την περιοδεία Σαμαρά την Κυριακή στο Ηράκλειο, όπως αναφέρει prismanews.gr.

Το ζητούμενο για τις τοπικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αυτές τις μέρες φαίνεται να είναι να περάσει ανώδυνα η περιοδεία της Χρυσής Αυγής αλλά και του Σαμαρά στο νησί χωρίς ακρότητες.