Εμφανώς συγκινημένος ο Γιάννης Μουζάλας υποδέχθηκε τον Δημήτρη Βίτσα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην τελετή παράδοσης παραλαβής μετά τον μίνι ανασχηματισμό.

«Ο Δημήτρης Βίτσας δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κάναμε μία διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε διαχείριση ζημιάς» επισήμανε, επίσης, ο Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε: «Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, «ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού», καθώς «γίνεται προσπάθεια ενοχοποίησης του κράτους πρώτης υποδοχής».

Επίσης, ο κ. Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα». «Προσπάθησα πάρα πολύ να ανταποκριθώ» δήλωσε μεταξύ άλλων και εξήρε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό αλλά και του Νίκου Τόσκα.