Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «This is my Athens», που εκπονεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου και στόχο έχει την ανάδειξη του φιλόξενου προσώπου της πρωτεύουσας στους επισκέπτες της.

Ηδη, περισσότεροι από 350 εθελοντές του προγράμματος έλαβαν πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχουν σε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό για τα αθηναϊκά δεδομένα, την Παρασκευή 16 Μαρτίου. Οι 350 εθελοντές θα δράσουν ως πρεσβευτές της θετικής πλευράς της πόλης, συμμετέχοντας ομαδικά σε αυτή την πρωτοβουλία, δείχνοντας τη δική τους Αθήνα στους φοιτητές που επισκέπτονται για πρώτη φορά την πόλη μας.

Το «This is my Athens» είναι μια πρωτοβουλία, με στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες τής Αθήνας με τους «Athens Locals», δηλαδή, τους κατοίκους της.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εθελοντές Αθηναίους πολίτες που θέλουν να περάσουν χρόνο με τους επισκέπτες της πόλης, να μοιραστούν ένα κομμάτι της ζωής τους μαζί τους, ώστε να δουν τα διαφορετικά πρόσωπα της Αθήνας, να δείξουν στους επισκέπτες αξιοθέατα που δεν θα βρουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τα αγαπημένα τους cafes, το στέκι τους για τα καλύτερα cocktails ή τη… μυστική τους κρυψώνα με την καλύτερη θέα της πόλης! Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του επισκέπτη της Αθήνας και η πολιτιστική ανταλλαγή για τους πολίτες της.