Γεύσεις νοσταλγικές μέσα από κάθε κουταλιά που ξεκλειδώνουν αναμνήσεις των παιδικών χρόνων. Κάθε φορά που γεύεσαι το παραδοσιακό παγωτό «Κοντογιάννης» ανακαλύπτεις ξανά την απόλαυση, αναλλοίωτη από το 1931. Το φρέσκο γάλα, τα αγνά υλικά και η συνταγή του παππού ενώνονται και δημιουργούν δροσερά, γευστικά μονοπάτια μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Με ιστορία 86 ετών το παραδοσιακό παγωτό «Κοντογιάννης» κρατά το νήμα της παράδοσης καθώς φτιάχνεται ακόμη στα Γρεβενά, με το ίδιο μεράκι και την ίδια ποιότητα που έγινε γνωστό. Poster Για τη μακρά παράδοση και τη φιλοσοφία του 100% ελληνικού παγωτού «Κοντογιάννης» μας μιλά η Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, τρίτη γενιά πλέον στην οικογενειακή επιχείρηση και υπεύθυνη του καταστήματος στην Κέρκυρα. – Πώς ξεκίνησε η ιστορία του παγωτού «Κοντογιάννης»; Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον παππού μου που από το 1931 ανακάτευε φρέσκο γάλα με αγνά υλικά σε παγωτομηχανή της εποχής. Με τέχνη και μεράκι δημιούργησε μια ξεχωριστή γεύση, το παγωτό «Κοντογιάννης», με μόλις τέσσερα υλικά: φρέσκο γάλα, ζάχαρη, πηκτικό και βανίλια σε δύο παραδοσιακές γεύσεις, βανίλια και σοκολάτα Εκείνα τα χρόνια η παρασκευή του παγωτού απαιτούσε τη μεταφορά χιονιού από τα βουνά της Πίνδου, το οποίο διατηρούνταν σε λάκκους σκεπασμένους με άχυρα, ώστε αυτό να τοποθετηθεί στα τοιχώματα της τότε παγωτομηχανής. Η μεταφορά τους μάλιστα γίνονταν με γαϊδουράκια καθώς ήταν το μοναδικό μέσο τότε. Με το πέρασμα των χρόνων, τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβαν ο θείος μου και πρώην δήμαρχος Γρεβενών Ντίνος Κοντογιάννης με τη συνταγή να παραμένει αναλλοίωτη και την ίδια υψηλή ποιότητα στις πρώτες ύλες. Το στέκι της νεολαίας στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το μικρό σιντριβάνι, γενεές επί γενεών γεύονταν από τις πρώτες ημέρες της άνοιξης -κυρίως την 25η Μαρτίου- μέχρι και τις αρχές φθινοπώρου τα παγωτά «Κοντογιάννης». 13316971_1228429480510075_1689576036887997906_o – Πώς εξελίχθηκε η οικογενειακή επιχείρηση με το πέρασμα των ετών; Η παρασκευή του παγωτού αυτού δεν έλιωσε στο πέρασμα των ετών. Το φρέσκο γάλα, τα αγνά υλικά και η συνταγή του παππού εξακολουθεί να υπάρχει όχι μόνο στην πόλη των Γρεβενών καθώς η φήμη της διαδόθηκε κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα. Το παραδοσιακό παγωτό «Κοντογιάννης» αναπτύχθηκε από γενιά σε γενιά. Η οικογενειακή επιχείρηση έχει γίνει ανώνυμος εταιρεία με την επωνυμία DINO ABEE. Το 2000 το εργοστάσιο της εταιρείας εκσυγχρονίστηκε με νέο εξοπλισμό για την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής με σκοπό την επέκταση της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία DINO ABEE είναι πιστοποιημένη από την HASP HELLAS και από την ISQ με ISO 22000:2005 ενώ έχει διακριθεί για τα πλούσια σε θρεπτικές αξίες προϊόντα της. Η μυστική συνταγή του παππού Ιωάννη από το 1931 εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε με διάφορες καινοτομίες διατηρώντας την ποιότητα, τα αγνά υλικά και το μεράκι μας. Σήμερα ο ξάδερφος μου συνεχίζει τη «γλυκιά» παράδοση του παππού στα Γρεβενά και εγώ στην Κέρκυρα. – Σε ποιες γεύσεις μπορεί να απολαύσει κανείς το παραδοσιακό παγωτό «Κοντογιάννης»; Οι γεύσεις σε soft παγωτό είναι βανίλια, σοκολάτα, ανάμικτο, φράουλα και γιαούρτι. Σε σκληρό παγωτό μπάλες είναι σοκολάτα, βανίλια, μπισκότο, στρατσιατέλλα, φράουλα, αγριοκέρασο, γιαούρτι αγριοκέρασο, σύκο, γιαούρτι παγωτό, όλα φτιαγμένα από βιολογικό γάλα. Στο κατάστημα της Κέρκυρας, στην Αγίων Πάντων 32 κατέφθασε μια νέα λαχταριστή πρόταση. Τραγανά και αφράτα κομμάτια βάφλας με λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας, πραλίνες, καραμελωμένα φουντούκια και τρούφες που συνδυάζονται μοναδικά με το ξεχωριστό παγωτό «Κοντογιάννης». – Τι είναι αυτό που κάνει το παραδοσιακό παγωτό «Κοντογιάννης» να ξεχωρίζει; Πρόκειται για ένα αγνό προϊόν με βασικό συστατικό το φρέσκο ελληνικό αγελαδινό ακατέργαστο γάλα κατευθείαν από τον παραγωγό. Όπως το 1931 έτσι και σήμερα, η παραγωγή του παγωτού γίνεται χωρίς συντηρητικά, χρώματα και χρωστικές. Το αποτέλεσμα είναι να παράγουμε ένα ποιοτικό παγωτό με υψηλές θρεπτικές αξίες και χαμηλό σε λιπαρά, όπως ακριβώς τότε, που μπορείτε να απολαύσετε στην Αγίων Πάντων 32 όπως και στα υπόλοιπα καταστήματα μας στην Ελλάδα. pagrhtr2 Ημέρες και ώρες λειτουργίας Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 02:00 Eποχικότητα Μάρτιος – Νοέμβριος Τιμές παγωτού Από 1,30 ευρώ Πληροφορίες Αγίων Πάντων 32, Κέρκυρα Τηλ: 699 692 9203 facebook Kontogiannis Soft Ice Cream – Corfu   instagram kontogiannis_soft_ice_cream