Στην κατασκήνωση και το κάμπινγκ υπάρχουν κανόνες, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Η υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα που τέθηκε από 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση των απαγορεύσεων γύρω από το ελεύθερο κάμπινγκ, τονίζοντας ότι σε καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται η κατασκήνωση χωρίς κανόνες, ενώ σε ό,τι αφορά στο υπουργείου Τουρισμού είπε: «εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν κανόνες για την προστασία πάνω από όλα, για την ασφάλεια, για την αποτροπή της ρύπανσης και τους τηρούμε. Οφείλουμε, ωστόσο, να απαντάμε πάντα στις ερωτήσεις, όπως όμως οφείλουν και οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι εκπροσωπούν πολίτες, να κάνουν ερωτήσεις».
Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε, επίσης, στο χθεσινοβραδινό δείπνο που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ίδια, και στους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Δημήτρη Τζανακόπουλο: «Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία δύο χρόνια. Τα μέλη του ΣΕΤΕ μάς μετέφεραν θετικά μηνύματα και είπαν ότι το 2017 αναμένεται να είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά».
«Σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και επενδύουμε στο θεματικό τουρισμό για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών» σημείωσε η υπουργός, προσθέτοντας ότι ο θεματικός τουρισμός αποτελεί όπλο για την επιμήκυνση της σεζόν.
«Το πιο βασικό ζητούμενο της στρατηγικής μας ήταν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την οποία πετύχαμε το 2016 και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιούμενοι, διότι για πρώτη φορά η θερινή περίοδος ξεκίνησε το Μάρτιο και τελείωσε Νοέμβριο. Ωστόσο, επειδή δουλεύουμε πάνω στον άξονα “365 μέρες το χρόνο τουρισμός”, αυτή η ανοδική πορεία συνεχίζεται και τους υπόλοιπους μήνες έχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα».
Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, σημειώθηκε επίσης σημαντική πρόοδος και στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, καθώς από τις 90 ιαματικές πηγές που ήταν προς αναγνώριση, τα δύο τρίτα έχουν ήδη αδειοδοτηθεί από την αρμόδια επιτροπή, η οποία εργάζεται εντατικά. «Υπήρχαν παθογένειες αλλά καταφέραμε και λύσαμε όλα τα νομοθετικά προβλήματα, θέτοντας το πλαίσιο, τα κριτήρια και τις προδιαγραφές» είπε και πρόσθεσε ότι εξίσου σημαντική δουλειά γίνεται και στον ιατρικό τουρισμό.