Στις 7 Ιουλίου δίνεται σε κυκλοφορία και η παράκαμψη του Αρτεσιανού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τους χρήστες της οδού Καρδίτσα-Τρίκαλα. Μάλιστα καλεί τους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθετημένη εργοταξιακή σήμανση στην έξοδο της παράκαμψης προς Τρίκαλα όπου θα γίνονται ασφαλτικές εργασίες για την προσαρμογή της παράκαμψης με το υφιστάμενο δίκτυο οι οποίες θα διαρκέσουν 4-5 ημέρες.

Με την παράδοση σε χρήση και της παράκαμψης Αρτεσιανού, αναφέρεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνεται η εργολαβία με τίτλο «Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο. Καρδίτσα – Τρίκαλα». Να σημειώσουμε πως από τις 14 Ιουνίου, δόθηκε σε κυκλοφορία η παράκαμψη Ριζοβουνίου και πλέον έχει αποδοθεί με την μόνιμη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση .

Στην παράκαμψη Ριζοβουνίου έχουν κατασκευαστεί τρεις ισόπεδοι κόμβοι: ένας σηματοδοτούμενος και ηλεκτροφωτισμένος Ι /Κ ( μορφής σταυρού- κόμβος Κρανιάς ) και δύο ηλεκτροφωτισμένοι κόμβοι ( μορφής ταυ) 300 μ. περίπου σε απόσταση από την είσοδο και έξοδο του οικισμού. Στην παράκαμψη Αρτεσιανού έχουν κατασκευαστεί δύο σηματοδοτούμενοι και ηλεκτροφωτισμένοι Ι /Κ ( μορφής σταυρού ) 300 μ. σε απόσταση περίπου από την είσοδο και έξοδο της παράκαμψης. Με το έργο αυτό ανάμεσα σε άλλα επιτυγχάνεται παράκαμψη των οικισμών Αρτεσιανού και Ριζοβούνι, με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τους και ταυτόχρονα τον περιορισμό της εκπομπής καυσαερίων, σε περιοχές κατοικίας. Επίσης, επιτυγχάνεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη σύνδεση των πόλεων Καρδίτσας και Τρικάλων με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφαλούς και ταχείας μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων. Τέλος, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μείωση, της χρονοαπόστασης, συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.