Με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στα μπλόκα που έχουν στήσει για περισσότερες από 20 ημέρες, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Όπως επισήμαναν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα «ενόψει της συνάντησης, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών, αποφασίσαμε σήμερα να μην προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο με τους παρακαμπτήριους δρόμους και συμβεί και κανένα ατύχημα».

Στο πλαίσιο αυτό, για σήμερα δεν προγραμματίζονται κινητοποιήσεις στα μπλόκα στην αερογέφυρα της Θέρμης και στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») καθώς και στο μπλόκο στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης.

«Μόνο σαν σκέψη υπάρχει ακόμα να γίνει συμβολικός αποκλεισμός από το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, μιας ώρας από τις 20:00 το βράδυ», τόνισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βασίλης Μαυροσκάς.

Καμία κινητοποίηση δεν προγραμματίζεται και σήμερα στο μπλόκο στο Δερβένι, «κυρίως λόγω καιρού», όπως ανέφερε ο συντονιστής, Αναστάσης Σοϊλεμέζης, που πρόσθεσε «θα συμμετάσχουμε στο διάλογο με τον Έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα».

Καμία κινητοποίηση δεν προγραμματίζεται για σήμερα στον νομό Χαλκιδικής, όπου έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Υπογράψαμε με τις προτάσεις των Τεμπών, αλλά δεν αποκλείεται να συμμετέχουμε και στην αυριανή συνάντηση της Νίκαιας», τόνισε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.