Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και τα στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες μέχρι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν το θέμα του Ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Το αδιέξοδο στον Προμαχώνα παραμένει μιας και το τελωνείο παραμένει κλειστό, με μεγάλη οικονομική ζημιά για τα φορτηγά που δεν μπορούν να περάσουν. Το τελωνείο είναι κλειστό και από τη βουλγαρική πλευρά και οι Βούλγαροι διαμηνύουν ότι δεν θα το ανοίξουν αν δεν κάνουν πίσω οι Έλληνες αγρότες.

Κλειστά επ’ αόριστον παραμένουν τα Τέμπη, ο Ισθμός, το μπλόκο στις Μικροθήβες και τη Νίκαια, τα Μάλγαρα, ο κόμβος Κερδυλλίων, το τελωνείο των Κήπων και ο κόμβος του Νησελίου. Συχνά οι αγρότες μπλοκάρουν και το επαρχιακό δίκτυο προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο με τα οχήματα που εγκλωβίζονται στο δρόμο. Στην Αττική είναι κλειστή η λεωφόρος Μαρκοπούλου πριν τον κόμβο της Αττικής Οδού, ενώ από χθες έκλεισε και η έξοδος της Αττικής προς το Κορωπί.

Χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην όσο πιο πλατιά αντιπροσώπευση των αγροτών που θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.