Συνοδεία της αστυνομίας φτάνουν από το πρωί, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, λεωφορεία με πρόσφυγες προκειμένου να περάσουν στη γειτονική χώρα. Μέχρι στιγμής, περίπου 700 άτομα έχουν διέλθει από την ουδέτερη ζώνη και άλλα 450 είναι στην αναμονή.

Ο καταυλισμός που στήθηκε από οργανώσεις έχει ερημώσει καθώς όλοι όσοι μεταβαίνουν πλέον στο σημείο, περνούν με γρήγορες διαδικασίες στην ΠΓΔΜ, αφού έχουν προηγουμένως ελεγχθεί τα έγγραφά τους. Όσοι παρουσιάζουν προβλήματα με τα χαρτιά τους ή διαπιστώνεται ότι είναι πλαστά, επιβιβάζονται σε λεωφορεία και προωθούνται στην Αθήνα.

Πάντως, μετά την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης πάνω από 2000 μεταναστών που βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη, οι ανάγκες για τον καταυλισμό, έχουν αναδιαμορφωθεί.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση για να συνεισφέρουμε αναλόγως», δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι της Praksis και της Ύπατης Αρμοστείας που επιχειρούν στο σημείο.