Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκειμένου να αποτραπούν σχέδια «αντιεξουσιαστών» για επεισόδια.

Ενδεικτικό είναι ότι την Κυριακή θα αναπτυχθούν σε ολόκληρο το κέντρο περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν εντολή να δράσουν στη λογική των εορτασμών του Πολυτεχνείου, δηλαδή να επιτηρούν τις πορείες από κοντά χωρίς προκλήσεις ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια για επεισόδια.

Πέραν αυτού, στόχος των ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ είναι να περιοριστούν οι ομάδες των γνωστών «μπαχαλάκηδων» στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου παρεισφρύουν στις πορείες προκαλώντας εν συνεχεία επεισόδια. Μάλιστα, πληροφορίες από την ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι υπάρχει ειδικό σχέδιο για να αποτραπούν φαινόμενα αντίστοιχα με τα περσινά, που αντιεξουσιαστές έβαλαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων από τις ταράτσες πολυκατοικιών στην περιοχή των Εξαρχείων, πετώντας ακόμα και ψυγείο!

Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ φυλάσσουν όλα τα πανεπιστημιακά κτήρια. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός μετά και το κάλεσμα του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού, αδερφικού φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, για «Μαύρο Δεκέμβρη».

«Η πρότασή μας να θέσουμε σε ισχύ το στοίχημα της συγκρότησης ενός πολύμορφου εξεγερτικού αναρχικού μετώπου είναι απλή· μια εκστρατεία δράσης με το όνομα “Μαύρος Δεκέμβρης”, η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ρωμανός.