Την υποστήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο ελληνισμός της Γερμανίας, καθώς και προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του επιστημονικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, στον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλη Κόκκινο κατά την περιοδεία, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Γερμανία.
Στο Γκόπινγκεν (Göppingen) στο 34ο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Ελληνικής Βουλής Γιάννης Αμανατίδης και ο κ.Κόκκινος τόνισαν σημασία διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των μακραίωνων παραδόσεων του Ποντιακού Ελληνισμού στις νεώτερες γενιές και μάλιστα την ίδια ώρα που η Ελλάδα δίνει, όπως είπαν, τη μάχη για μία Ευρώπη του ανθρωπισμού,του πολιτισμού και της παράδοσης.
Ο κ.Κόκκινος επισήμανε πως «σήμερα οι Πόντιοι Νεολαίοι της Διασποράς γέμισαν την Αρένα του Γκόπινγκεν με νιάτα, πολιτισμό και Ελλάδα και με τον χορό και τη ζωντάνια τους προκάλεσαν σεισμό, που το επίκεντρό του θα το ψάχνουν στην Ευρώπη και τελικά θα το βρουν σ’ εκείνες τις ιστορικές πατρίδες, που οι Πόντιοι κράτησαν στο διάβα του χρόνου μέσα από την ενότητα της πίστης και της παράδοσής τους».
Στο πλαίσιο των επαφών που είχε με ομογενειακούς φορείς στη Στουτγάρδη και στη Φραγκφούρτη, τέθηκαν οι βάσεις για «την απαραίτητη αμοιβαιότητα μέσω της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων για όλα τα θέματα, που απασχολούν την ελληνική ομογένεια».
Η ελληνική αντιπροσωπεία άκουσε τις απόψεις και προτάσεις της ομογένειας για την παιδεία και στον πολιτισμό, την ενίσχυση και κατοχύρωση των υφιστάμενων δομών, την επικοινωνία και την πληροφόρηση, αλλά και τη νέα μορφή και τον χαρακτήρα, που θα δοθεί στο ΣΑΕ καθώς και για την ψήφο των ομογενών, πάγιο αίτημα των αποδήμων.
Στη συνάντησή του στη Φραγκφούρτη με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, ο κ. Κόκκινος, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία, ζήτησε «να εμπνεύσουν όσους περισσότερους μπορούν» και πρότεινε τη μετονομασία της Επιτροπής, σε «Επιτροπή Αλληλεγγύης των Λαών της Ευρώπης», δεδομένου ότι η κρίση δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Τα μέλη της Επιτροπής – βουλευτές του τοπικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτιστικών φορέων, Πανεπιστημιακοί, μέλη του SPD και της Αριστεράς, Έλληνες και Γερμανοί – διαβεβαίωσαν τον κ. Κόκκινο πως θα συνεχίσουν να προβάλουν τις ελληνικές θέσεις και να παλεύουν για το μέλλον της Ευρώπης, της οποίας αναπόσπαστο μέλος είναι η Ελλάδα.