Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο υπουργείο Υγείας έως ότου δουν από κοντά τον Ανδρέα Λοβέρδο, δηλώνουν οι γιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση από το πρωί. Ο υπουργός από την πλευρά του, επέλεξε να μεταβεί στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου νοσηλεύεται η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το πρωί στο υπουργείο Υγείας. Την κ. Ανεμοδουρά επισκέφτηκε και ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά νοσηλεύεται στην καρδιολογική μονάδα του «Ερυθρού Σταυρού» για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο μεταξύ, με αντιπροσωπεία των γιατρών που παραμένουν στο υπουργείο Υγείας συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Νίκος Πολύζος, στη συνέχεια ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης και ο γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος. Ωστόσο οι γιατροί επιμένουν να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και παραμένουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την «απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων», ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι «ο υπουργός Υγείας αντί να αποδεχθεί το διάλογο με τους γιατρούς κατέβασε τα ρολά του υπουργείου και έφερε τα ΜΑΤ».