Τραγικές εικόνες έρχονται από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα την Κρίτσα Λασιθίου, καθώς το έδαφος έχει υποστεί καθίζηση και οι τάφοι έχουν πλημμυρίσει.

Τη δραματική κατάσταση κατέγραψε κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε στο νεκροταφείο για την κηδεία συγγενικού της προσώπου.

Ο χώρος, όπως γίνεται κατανοητό δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενώ η κενή τάφοι είναι γεμάτοι νερό.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους και ζητούν λύση.

Όπως αναφέρει το Cretalive χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κηδείας μιας γυναίκας σε ταφοπέδιο που το πρωί είχε πλημμυρίσει, στη συνέχεια με αντλία άδειασε αλλά, την ημέρα της κηδείας, πλημμύρισε και πάλι!

«Ο τάφος είναι “διώροφος”. Αναγκαστήκαμε να θάψουμε τη μητέρα μου στο πάνω μέρος ελπίζοντας ότι δεν θα γεμίσει με νερό», αναφέρει στο Cretalive, μια γυναίκα.

«Είχα ακούσει ότι κάτι δεν πάει καλά με το νεκροταφείο. Αλλά αυτή την κατάσταση, ομολογώ ότι δεν την περίμενα», τόνισε.

«Από την αρχή υπήρξε η άποψη ότι είναι ακατάλληλος ο χώρος. Το αποτέλεσμα το βλέπετε κι εσείς. Προχθές που κηδέψαμε τη θεία μου ο τάφος που ήταν καινούργιος ήταν γεμάτος από νερό. Έβγαλαν το νερό με αντλία το πρωί και το απόγευμα τον άδειασαν και πάλι. Την ημέρα της κηδείας, όμως, το νερό ήταν στο ίδιο σημείο. Αναγκαστήκαμε να την τοποθετήσουμε στο επάνω όροφο και μέσα στη στενοχώρια μας είδαμε ότι το έδαφος είχε υποστεί καθίζηση και οι τάφοι που βρίσκονται λίγο κάτω από της θείας μου, καινούργιοι γεμάτοι κι αυτοί με νερό» ανέφερε συγγενής της θανούσας.