Τη λύση στο αίνιγμα του καιρού το Πάσχα προσπαθούν να δώσουν οι μετεωρολόγοι, αν και ακόμη δεν μπορεί να γίνει λόγος για πρόβλεψη, αλλά μάλλον για εκτίμηση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, άστατος αναμένεται ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, καθώς θα εκδηλώνονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το Αιγαίο θα είναι… καλοτάξιδο για τους εκδρομείς, αφού δεν προβλέπονται ισχυροί άνεμοι μετά τη Μεγάλη Τετάρτη, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει ακριβής πρόβλεψη για τον καιρό των Κυκλάδων και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου το Πάσχα.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί νότιοι άνεμοι από τη νύχτα της Ανάστασης έως και ανήμερα το Πάσχα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Βροχές ενδέχεται να πέσουν στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι από τη Μεγάλη Πέμπτη και έπειτα κάποιες διαταραχές από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά.

«Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι την ερχόμενη Κυριακή (28/04) αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι καλός «στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας».

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα, υπογραμμίζει πως «αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός, ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας, γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη!».

Οι βροχές της Πέμπτης ανα εξάωρο με μια ματιά!Υποχωρεί μέχρι και αργά το βράδυ απόψε σταδιακά η σκόνη από τα δυτικά…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, April 24, 2024