Υλικά
- σοκολάτα υγείας ή γάλακτος ή λευκή 1/2 κιλό + 50 γραμμάρια για ντεκόρ
- ζάχαρη 300 γραμμάρια
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρι, για να λιώσουμε την σοκολάτα.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να γίνει καραμέλα.
- Απλώνουμε σε διάφορα σχήματα την καραμέλα σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Έχουμε ετοιμάσει τις ειδικές θήκες για τα αυγά με λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο και το αλείφουμε ομοιόμορφα παντού.
- Έχουμε ετοιμάσει την σοκολάτα (λιωμένη), και την ανακατεύουμε όπως είναι μέσα στην μπασίνα.
- Περιχύνουμε την σοκολάτα μέσα στην αυγουλοθήκη και κλείνουμε το άλλο καπάκι αυγού, και το αναποδογυρίζουμε συνεχώς μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα στα τοιχώματα.
- Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 λεπτά, και το ξανά αναποδογυρίζουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο.
- Αυτό θα το κάνουμε καμία 10 φορές μέχρι να πάει παντού η σοκολάτα και να παγώσει.
- Το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να στεγνώσει καλά
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας.
- Αρχίζουμε να χτυπάμε ελαφρά το καπάκι από πάνω και σιγά σιγά ξεκολλάμε τις δυο αυγοθήκες.
- Το αυγό είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε μια βάση.