Υλικά
- 1 συσκευασία ανάμικτη σαλάτα λαχανικών 450γρ.
- 4 πιπεριές πράσινες
- 4 ντομάτες
- 150 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 κολοκύθι χοντροτριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φρυγανιά
- αλάτι, πιπέρι
- 3 πατάτες
- Για τη σάλτσα
- 100 ml. πασάτα
- 30 ml. Ελαιόλαδο
- 50 ml. νερό
Εκτέλεση
- Αφού πλύνουμε καλά ντομάτες και πιπεριές τα ανοίγουμε. Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της προσεκτικά.
- Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους Για τη γέμιση
- Πρώτα ψιλοκόβουμε το εσωτερικό της ντομάτας. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την Ανάμικτη σαλάτα λαχανικών, το κρεμμύδι και το κολοκύθι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το εσωτερικό της ντομάτας , αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5′. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.
- Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα ¾ γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
- Βάζουμε τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα περιχύνουμε τα γεμιστά. Όση γέμιση μας έμεινε την βάζουμε ενδιάμεσα.
- Τοποθετούμε και την πατάτα ενδιάμεσα κομμένη κυδωνάτα.
- Πασπαλίζουμε τα γεμιστά με τη γαλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στο αερόθερμο για1 ώρα και 15′.