Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας( ψάρι) χωρίς το δέρμα
- 150 γρ. ελιές απύρηνες με την άλμη τους
- 12 τμχ. λιαστές τομάτες με το λάδι τους
- Κόκκους πιπέρι ροζ ή κόκκινο
- 3 δαφνόφυλλα
- αλάτι χονδρό 1 κ.γ.
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
- Τρόπος παρασκευής –
Εκτέλεση
- . Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 2. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ την άλμη από τις ελιές, το λάδι από τις λιαστές τομάτες και τον χυμό από το λεμόνι.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα γλώσσας σε ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τα υγρά.
- Ρίχνουμε το ποτήρι νερό στο ταψί (όχι επάνω στα φιλέτα).
- . Βάζουμε τα φύλλα δάφνης στο ταψί, δίπλα από τα φιλέτα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες επάνω στα φιλέτα γλώσσας.
- Ψήνουμε στους 170οC για 18-20 λεπτά.