Υλικά
- 170 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψυχα
- 250 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
- 170 γρ. τριμμένη φουντουκόψιχα
- 600 γρ. ανάμικτα φρούτα σε κύβους (γλασσέ)
- 6 αβγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2γρ μοσχοκάρυδο σκόνη
- 40ml κονιάκ
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 30ml ρούμι
- 400 γρ. σταφίδες
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (που φουσκώνει μόνο του)
- 30ml λικέρ από φρούτο (κατά προτίμηση μανταρίνι)
- 1 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε τα φρούτα γλασέ με τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες. Τα περιχύνετε με το κονιάκ, το λικέρ και το ρούμι.
- Στρώνετε δύο μακρόστενες φόρμες κέικ 30 εκ. με λαδόχαρτο αλειμμένο με βούτυρο.
- Χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά.
- Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, σταδιακά και στο τέλος το μείγμα των φρούτων και ξηρών καρπών.
- Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στις φόρμες και το ψήνετε 1 ώρα και 10’ σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς.
- Όταν κρυώσουν τα κέικ τα βγάζετε από τις φόρμες και πετάτε το λαδόχαρτο.
- Το γαρνίρετε με φιλέτα αμύγδαλα, φρουί γλασέ και καρύδια.