Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού nutella
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον Φούρνο στους 175C.
- . Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, το 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα ψιλοκομμένη.
- Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σπάζουμε τα αυγά στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα χτυπημένα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας και καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε την nutella, την υπόλοιπη ½ από το φλιτζάνι του τσαγιού σοκολάτα ψιλοκομμένη.
- Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.