Υλικά

  • 550 γρ. πουρές φράουλας
  • 10 ζελατίνες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. λικέρ
  • 700 γρ. σαντιγί 35%

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε βάζοντας σε κρύο νερό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε ένα μίξερ την σαντιγί και σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελάχιστο πουρέ φράουλας. Όταν ζεσταθεί αρκετά, χωρίς να βράσει, το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει στραγγίζοντας τες καλά.
  2. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας σε μία λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ ανακατεύοντας τα καλά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με τις ζελατίνες συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τελειώνουμε ρίχνοντας σταδιακά την σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Πρόταση: Δημιουργήστε μία τούρτα φράουλα, χρησιμοποιώντας την παραπάνω μους, με λευκό παντεσπάνι και ψιλοκομμένες φράουλες για διακόσμηση.