Υλικά
- 300 γραμμάρια ψαρονέφρι
- 225 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο
- 250 γραμμάρια τυρί χαλούμι
- 150 γραμμάρια τυρί αναρή
- 3 ξερά σύκα
- 1 κρεμμύδι
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- ½ λίτρο κρασί μαυροδάφνη
- ½ λίτρο κρασί κόκκινο
- 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 100 γραμμάρια ντεμι γκλας
- αλάτι
- πιπέρι
- Tρόπος Παρασκευής
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τη μαρμελάδα σύκο μαζί με τα τυριά και κάνουμε ένα πουρέ που θα γεμίσουμε τα ψαρονέφρια μας.
- Γεμίζουμε τα ψαρονέφρια μας και τα έχουμε σε ένα σκεύος
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κρασιά μας μαζί με τα ξερά σύκα που τα έχουμε κάνει πολύ μικρό καρεδάκι και τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με τα γεμισμένα ψαρονέφρια μας να μαριναριστούν για ½ ώρα.
- Φτιάχνουμε τον πουρέ μανιταριών, σοτάρουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει χοντρά κομμάτια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσουν και μετά τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πουρές, λίγο αλάτι, πιπέρι.
- Σοτάρουμε τα ψαρονέφρια μας σε ένα τηγανάκι να πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε σε ένα ταψάκι και τα τελειώνουμε στο φούρνο 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Σβήνουμε με τη μαρινάδα που είχαμε τα ψαρονέφρια και προσθέτουμε λίγη ντεμι γκλας, δένουμε με φρέσκο βούτυρο τη σάλτσα μας.