Υλικά

  • Για τα αϊβαλιώτικα μπιφτέκια
  • 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 αυγά
  • γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 5 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
  • λίγη μουστάρδα
  • λίγη γαλέτα
  • αλάτι και πιπέρι
  • πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • Για τις παπαρδέλες
  • ½ κιλό ζυμαρικά παπαρδέλες
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα μανιτάρια-παρμεζάνα
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο άσπρο κρασί
  • Λίγο βούτυρο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και τις πολύχρωμες πιπεριές.
  2. Σε μια μπασίνα ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και τα καρυκεύματα. Ζυμώνουμε τα μπιφτεκάκια και τα πλάθουμε
  3. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
  4. Για τις παπαρδέλες Βράζουμε 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Κρυώνουμε ελαφρώς και στραγγίζουμε και λαδώνουμε τις παπαρδέλες μας. Για τη σάλτσα μανιτάρια-παρμεζάνα 1. Σοτάρουμε με λίγο βούτυρο για 2 λεπτά τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τραβάμε από τη φωτιά.