Υλικά
- Για τα αϊβαλιώτικα μπιφτέκια
- 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 5 φέτες μπέικον
- 2 αυγά
- γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 5 φέτες ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
- λίγη μουστάρδα
- λίγη γαλέτα
- αλάτι και πιπέρι
- πάπρικα
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- Για τις παπαρδέλες
- ½ κιλό ζυμαρικά παπαρδέλες
- αλάτι
- Για τη σάλτσα μανιτάρια-παρμεζάνα
- 400 γραμμάρια κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο άσπρο κρασί
- Λίγο βούτυρο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και τις πολύχρωμες πιπεριές.
- Σε μια μπασίνα ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά και τα καρυκεύματα. Ζυμώνουμε τα μπιφτεκάκια και τα πλάθουμε
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Για τις παπαρδέλες Βράζουμε 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Κρυώνουμε ελαφρώς και στραγγίζουμε και λαδώνουμε τις παπαρδέλες μας. Για τη σάλτσα μανιτάρια-παρμεζάνα 1. Σοτάρουμε με λίγο βούτυρο για 2 λεπτά τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τραβάμε από τη φωτιά.