Υλικά

  • 25 γαρίδες χωρίς κεφάλι, με ουρά
  • ½ κουτάκι μπύρα
  • 150-200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 καρότο
  • 1 τζίντζρ
  • 1 κολοκύθι
  • ½ πιπεριά κόκκινη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • ½ πιπεριά κίτρινη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το ντιπ γιαουρτιού:
  • 100 γραμμάρια τυρί φιλαδέλφεια
  • 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • Λίγο άνηθο
  • Τρόπος παρασκευής –

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ προσθέτοντας επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το αλεύρι και την μπύρα.
  2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.