Υλικά
- 25 γαρίδες χωρίς κεφάλι, με ουρά
- ½ κουτάκι μπύρα
- 150-200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 καρότο
- 1 τζίντζρ
- 1 κολοκύθι
- ½ πιπεριά κόκκινη
- ½ πιπεριά πράσινη
- ½ πιπεριά κίτρινη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το ντιπ γιαουρτιού:
- 100 γραμμάρια τυρί φιλαδέλφεια
- 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
- Λίγο άνηθο
- Τρόπος παρασκευής –
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ προσθέτοντας επιπλέον αλάτι και πιπέρι, το αλεύρι και την μπύρα.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο την ουρά, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.