Υλικά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
- 400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
- 200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
- Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
- Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.