Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
  • 400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
  2. Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
  3. Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
  4. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  6. Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.