Υλικά

Εκτέλεση Για τα μπράουνις Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους. Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη, το αλεύρι, τα μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ξανά. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30×40 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα. Για την επικάλυψη Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια την ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και ραντίζουμε τα μπράουνις. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr