Υλικά

Εκτέλεση Για τη ζύμη Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε την μαγιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα μέσα στη μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει. Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστό μπολ το βούτυρο μέχρι να λιώσει όλο σχεδόν αλλά να μην καίει. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε συνέχεια με ένα πιρούνι. Βεβαιωθείτε πρώτα πως το βούτυρο είναι ζεστό και όχι καυτό. Ρίχνετε το μείγμα του αυγού στο κάδο του μίξερ και δουλεύετε με τον γάτζο ζύμης, ανακατεύετε σταθερά σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Αφήστε το γάντζο ζύμης για να ανακατεύετε το μείγμα για λίγα λεπτά, φροντίζοντας να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Με το μίξερ να δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα ρίχνετε σταδιακά όλο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφριά λαδωμένο μπολ. Καλύπτετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 8 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ. Για να ετοιμάσετε τα ντόνατς Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και την μεταφέρετε σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1 εκ πάχος. Χρησιμοποιώντας ένα κουπάπ για ντόνατς, κόψτε την ζύμη σε δίσκους. Στη συνέχεια, ανοίγουμε υπόλοιπη ζύμη που έμεινε και επαναλαμβάνουμε Τοποθετείτε τα ντόνατς σε αλευρωμένο ταψί με λαδόκολλα καλύπτοντας τα με ζεστή πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσουν.   Για να τηγανίσουμε τα ντόνατς Σε ένα μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και αφήνετε να ζεσταθεί αρκετά να φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου (όχι παραπάνω). Ένα-ένα ρίχνετε τα ντόνατς στο καυτό λάδι να μαγειρευτούν για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Βγάζετε τους λουκουμάδες και αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνετε το τηγάνισμα σε όλα τα ντόνατς, για τα μπαλάκια ζύμης αφήστε τα 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.   Για την επικάλυψη Σε ένα μπολ ρίχνετε 2 κούπες ζάχαρη και βουτάμε μέσα τα ντόνατς.   Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr