Υλικά

Εκτέλεση Για το κέικ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή λυόμενη φόρμα 28 εκ. και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Για την επικάλυψη γκανάζ Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση. Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Έπειτα καλύπτουμε το κέικ με τη γκανάζ και σερβίρουμε. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr