Υλικά
- μισό πακέτο ρύζι αρμπόριο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 8 ποτήρια ζωμό κότας
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- Πιπέρι
- μέντα
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσει σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό κότας σιγά σιγά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σβήνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύσμα και και τη μέντα από πάνω.