Υλικά
- 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
- 500 γραμμάρια αλεύρι για ζύμη
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες
- 5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
- 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Άνηθο
- Μαϊντανός
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη.
- Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ρίχνουμε 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο.
- Προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, πλάθοντας τον με τα χέρια μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο.
- Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο τη γέμιση και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχματζούν τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.