Υλικά
- 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 7 κουταλιές ζάχαρη άχνη και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
- 1/2 φλιτζάνι καφέ espresso
- 5 κουταλιές της σούπας και 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 συσκευασία σαβαγιάρ ή ντόνατς
- Κακάο για πασπάλισμα
- Σοκολατένια καραμελάκια για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αβγών, 7 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, 1 κουταλιά σούπας espresso, και 5 κουταλιές της σούπας ρούμι. Ανακατεύετε καλά για μερικά λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα περίπου 5 λεπτά.
- Σε ένα καθαρό μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει ελαφρώς.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε σε δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια απαλή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Ανακατέψτε το 1/3 περίπου της μαρέγκας στο μείγμα με το μασκαρπόνε και στη συνέχεια διπλώστε την υπόλοιπη μαρέγκα απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο του καφέ espresso και ρούμι σε ένα μπολ για να βυθίσουμε τα σαβαγιάρ.
- Στη συνέχεια βυθίζουμε ανά τριάδες τα σαβαγιάρ στον καφέ και μετά τα τοποθετούμε σπασμένα στη μέση σε ένα μπολ γλυκών.
- Αφού βάλουμε την πρώτη στρώση σαβαγιάρ, προσθέτουμε από 3 κουταλιές σούπας από το μείγμα κρέμας και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Τέλος πασπαλίζουμε με κακάο και διακοσμούμε προαιρετικά με τα σοκολατένια καραμελάκια ή με κακάο. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το γλυκό μας για 1 ώρα περίπου.