Υλικά

  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο πολτοποιείτε με ένα πιρούνι 2 σκελίδες σκόρδο και ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβετε σε λεπτές φέτες τη γαλλική μπαγκέτα και τις βουτάτε μέσα στο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια βάζετε το κοτόπουλο σε μια σχάρα και το ψήνετε στο φούρνο. Στα 15 με 20 λεπτά πρέπει να το γυρίσετε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα και όταν ετοιμαστεί το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το μισό από το κοτόπουλο, τις μεσαίες φέτες ψωμιού, 3 από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το μαρούλι χοντροκομμένο, ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε.
  5. Φτιάξτε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπώντας στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, 1 αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο και 4 φιλέτα αντζούγιας.
  6. Ενώ χτυπάτε τα υλικά ρίχνετε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. Σταματάτε μόλις δημιουργηθεί μια ενιαία κρέμα.
  7. Μεταφέρετε τη σαλάτα από το μπολ και τα μοιράζετε σε 4 βαθιά πιάτα, συμπληρώνετε στα πιάτα αυτά την υπόλοιπη ποσότητα υλικών, που δεν χρησιμοποιήσατε στο αρχικό στάδιο. Ολοκληρώνοντας και πριν σερβίρετε ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ.