Υλικά
- 1 αυγό χτυπημένο
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
- 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
- αλάτι , πιπέρι
- 1 κουτί λαζάνια
- 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
- Κόβετε σε ξύλο κοπής τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και τηγανίζετε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
- Σε κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνετε μετά τις μελιτζάνες και τις σταφίδες και ανακατεύετε για λίγο.
- Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν.
- Σε πλατιά κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Η σάλτσα σε αυτή την περίπτωση θέλετε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
- Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο.
- Σ’ αυτό το σημείο ρίχνετε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα, αλατίστε και βράζετε μέχρι το νερό να βγάλει φουσκάλες και είναι έτοιμο για βράσιμο.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα λαζάνια στην κατσαρόλα και βράζετε ακριβώς 5 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν. Βάζετε σε μια πιατέλα και τα λαδώνετε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
- Λαδώνετε τον πάτο του ταψιού και στρώνετε την λίγη από την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια και προσθέτετε το μέιγμα γέμισης.
- Συνεχίζετε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνετε με την φέτα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.