Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 5 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ μαζί με όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 4 ώρες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Είναι έτοιμο όταν το χταπόδι μαλακώσει και δέσει η σάλτσα. botrini735x90