Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια Champignon άσπρα και καφέ λεπτοκομμένα και τριμμένα
  • 2 πράσες λεπτοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ. γάλα 1,5%
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 ντομάτες κομμένες κυβάκια
  • 10 φύλλα λαζάνια προβρασμένα

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις πράσες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα που το έχουμε ζεστάνει πριν. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα ζυμαρικά, μία στρώση από τη σάλτσα και συνεχίζουμε τις ίδιες στρώσεις. Τελειώνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι η σάλτσα να γκρατιναριστεί. botrini735x90