Υλικά
- 70 γρ. ρύζι σουπέ
- 1 στικ βανίλια
- 600 γρ. γάλα από σόγια ή χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. φρουκτόζη
- Ζεστ από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και τοσταρισμένα
- 1 κ.γ. νες καφέ σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 450 γρ. γάλα. Προσθέτουμε μέσα τη φρουκτόζη, την ψίχα από τη βανίλια, το ζεστ από το πορτοκάλι και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ύστερα το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πιει όλο το υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε στο μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις γίνει μια κρέμα προσθέτουμε τα φουντούκια και τον καφέ. Βάζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως. Γαρνίρουμε με λίγα φουντούκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγη κανέλα.