Υλικά
- 150 γρ. ρυζάλευρο
- 75 γρ. πολέντα
- 75 γρ. βούτυρο
- 3 κρόκους
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα ώστε να μη ζεσταθεί πολύ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήζει. Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο. Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω. Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.