Υλικά
Εκτέλεση
- Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
- Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβετε τα μήλα και τα στύβετε πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
- Ανοίγετε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο.
- Το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μήλα και το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτετε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
- Βάζετε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
- Με μεγάλη προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβετε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
- Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
- Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα ρολά ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι).
- Πασπαλίζετε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη ή αν θέλετε με λευκό γλάσο ζάχαρης και ψήνετε για 30 λεπτά.