Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
  • 6 φέτες τυρί τοστ
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 90 γραμμάρια χοντροκομμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλάκι σούπας νερό
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Μοιράζετε από 2 φέτες ζαμπόν – τυρί φέτες και από 4 κομματάκια παρμεζάνας στα τρία φιλέτα κοτόπουλου (έχετε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγετε καθένα σε ρολό.
  2.  Τα στερεώνετε καλά με οδοντογλυφίδα.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζετε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
  4. Προσθέτετε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
  5. Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  6. Βάζετε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτετε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.
  7. Ανακατεύετε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
  8. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.