Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια ρύζι βρασμένο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 200 γραμμάρια γαρίδες μικρές βρασμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές της σούπας θρύμματα ψωμιού
- 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις γαρίδες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε στην άκρη, στην ίδια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 6 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, το αλεύρι, τις γαρίδες, τον ντοματοπελτέ, το ξίδι και 1 κουταλιά από το λεμόνι.
- Ανακατεύετε και πλάθετε σε μπαλάκια σαν καρύδια.
- Περνάτε από τρίμματα του ψωμιού και βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λεμόνι, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν.
- Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.