Υλικά
- 500 γραμμάρια λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
- 840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
- 450 γραμμάρια τυρί τόφου τριμμένο
- 2 φλυτζάνια ή 420 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα αχνίζετε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι.
- Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, βάζετε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνετε λαζάνια.
- Κατόπιν απλώνετε λίγο από το σπανάκι, τριμμένο τόφου και λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
- Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, λίγο από το σπανάκι, τριμμένο τόφου και πάλι λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
- Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά υλικών και τέλος ραντίζετε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.