Υλικά
- Φορμάκια ή μπολ κατάλληλα για φούρνο
- 2 μεγάλα αυγά φρέσκα
- 1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
- κόκκινο πιπέρι για γεύση
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
- φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Ψωμί
Εκτέλεση
- Σε δυο πυρίμαχα μπολ ρίχνετε την ντομάτα και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
- Βάζετε από ένα αυγό σε κάθε πυρίμαχο μπολ. Ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
- Βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε αν θέλετε με μυρωδικά και σερβίρετε με ψωμί.