Υλικά

  • 1 κούπα του καφέ κοπανισμένα καρύδια
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 320 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
  • 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • ½  κούπα του καφέ άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα του καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ.
  2. Στη συνέχεια διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και αδειάζετε στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης.
  3. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα μήλα σε κυβάκια.
  4. Έπειτα ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το καρύδι, και το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
  5. Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική μαργαρίνη και ψήνετε στους 180 για 60 λεπτά περίπου στον αέρα.
  6. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να βγει από την φόρμα.
  7. Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.