Υλικά
- 1 κούπα του καφέ κοπανισμένα καρύδια
- 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 320 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
- 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- ½ κούπα του καφέ άχνη ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κούπα του καφέ ζάχαρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ.
- Στη συνέχεια διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και αδειάζετε στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα μήλα σε κυβάκια.
- Έπειτα ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το καρύδι, και το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατεύετε καλά με το σύρμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική μαργαρίνη και ψήνετε στους 180 για 60 λεπτά περίπου στον αέρα.
- Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει 5 λεπτά. Αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να βγει από την φόρμα.
- Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.