Υλικά
- 1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 10 μέτριες ντομάτες ώριμες σφιχτές
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γαλέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις ντομάτες. Τις σκουπίζετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση.
- Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε για λίγο στην άκρη.
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
- Βάζετε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα αναμειγνύετε.
- Προσθέτετε αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μείγμα επάνω στις κομμένες ντομάτες. Περιχύνετε τις ντομάτες με ελαιόλαδο.
- Τις αφήνετε 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί το ελαιόλαδο. Τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.
- Βάζετε τις ντομάτες στο φούρνο να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να σχηματίσουν από πάνω μια τραγανή κρούστα.