Υλικά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
- 5 κρόκοι αυγών
- 240 ml γάλα
- 2 κουταλάκια βανίλια
- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.
- Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνετε στο αλεύρι τα κομματάκια του βουτύρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.
- Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.
- Χτυπάτε για 2 λεπτά και αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα (σε σχήμα καρδιάς) την οποία έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνετε στους 175 βαθμούς στην αντίσταση για 35 λεπτά.
- Βγάζετε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.