Υλικά

  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 240 ml γάλα
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.
  3. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνετε στο αλεύρι τα κομματάκια του βουτύρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.
  4. Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.
  5. Χτυπάτε για 2 λεπτά και αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα (σε σχήμα καρδιάς) την οποία έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνετε στους 175 βαθμούς στην αντίσταση για 35 λεπτά.
  7. Βγάζετε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.