Υλικά
- μισό κιλό κεράσια
- μισό φλιτζάνι βούτυρο
- Ένα αυγό
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- Δύο φλιτζάνια αλεύρι
- Τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού.
- Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει.
- Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.
- Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους και στη συνέχεια σκεπάζετε με λωρίδες ζυμαριού.
- Ψήνετε την πίτα στους 180oC για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.