Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 μήλα κομμένα σε ροδέλες
- 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 φλιτζάνια νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένετε τα μήλα, κομμένα στη μέση και αφαιρείτε τον πυρήνα τους.
- Στη συνέχεια κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες, λίγο μικρότερη από μισό εκατοστό με τη βοήθεια ενός τρίφτη.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζετε 4 φλιτζάνια νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού να βράσουν και τοποθετείτε τις φέτες μήλου.
- Βράζουμε για 4 λεπτά με 3 κούπες νερό και 1 κούπα ζάχαρη ή μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες και μπορούμε να τις λυγίσουμε εύκολα.
- Στη συνέχεια βγάζετε τις φέτες μήλου από το νερό και τις σουρώνετε.
- Μετά τις αραδιάζετε πάνω σε μια στεγνή πετσέτα και τις σκουπίζετε απαλά με μια χαρτοπετσέτα μέχρι να βγάλουν το περιττό υγρό.
- Προετοιμάζετε την επιφάνεια εργασίας πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι ή απλά χρησιμοποιήστε ένα στρώμα σιλικόνης και τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας.
- Με έναν κόπτη ζύμης (ροδέλα για πίτσα), κόψτε μακριές λωρίδες, περίπου ένα εκατοστό κάθε λωρίδα.
- Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και απλώστε το ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο και πιέστε ελαφρά τη ζύμη για να κάτσει η κανέλα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε τις φέτες μήλου τη μια διπλά στην άλλη. Έπειτα ρολάρετε το φύλλο μέχρι να βγει το σχήμα που θέλετε.
- Τις τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.