Υλικά
- 4-5 αχλάδια
- 1 κρόκος αυγού
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- 90 γραμμάρια γάλα
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 10 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας
- 70 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 8 γραμμάρια ξερή μαγιά ή 16 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση
- Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 10 κουταλάκια του γλυκού νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
- Ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο αφού αφήσετε περίπου 80 γραμμάρια ζύμης στην άκρη.
- Βάζετε σε ταψάκι το φύλλο αφού λαδώσετε και από πάνω κόβετε σε λεπτές φέτες τα αχλάδια.
- Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και όταν κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.
- Αδειάζετε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια, απλώνετε ομοιόμορφα και με τη ζύμη που κρατήσατε κάνετε κορδόνια-λεπτές λωρίδες σχέδια πάνω από την πίτα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.